در حالی که میزان فروش کنسول پلی استیشن 4 هنوز فوق العاده است و تقریبا هیچ شرکتی در زمینه کنسول توان رقابت با سونی را ندارد (بگذارید نینتندو را وارد این بحث نکنیم!)، اما تمرکز سونی دیگر بر تولید و عرضه سخت افزار نیست و سرویسهای آنلاین و اشتراکی، تمرکز فعلی این شرکت است.
در اواسط سال ۲۰۱۵، اندرو هاوس، مدیر بخش پلیاستیشن از دوره پیش روی این کنسول به عنوان زمان برداشت یاد کرد. (در زبان تجارت، به دورهای که یک محصول به تکامل خود رسیده و نیازی به توسعه آن نیست، دوره برداشت میگویند). این موضوع بهاین معنی است که کنسول و بازاریابی آن در سال ۲۰۱۵ به حد کمال خود رسید و شرکت سونی پس از آن، روی عناوین انحصاری و سرویسهای اشتراکی خود سرمایه گذاری عظیمی را آغاز کرد، چرا که فروش و آینده این کنسول کاملا تضمین شده بود. البته وی اضافه کرد که این شرکت به توسعه و بهبود سخت افزاری این کنسول ادامه خواهد داد که نتیجه آن، تولد پلیاستیشن 4 پرو بود.
حال جان کودرا، مدیر بخش پلیاستیشن 4 شرکت سونی از آغاز مرحله نهایی عمر این کنسول خبر داده است. پروسهای که در نهایت به پایان عمر کنسول و ورود به نسل نهم منتهی میشود.
کسب و کار پلیاستیشن هنوز جزئی از سودده ترین بخش های شرکت سونی به شمار میرود و به همراه تجارت ساخت لنز گوشیهای هوشمند، دو بخش اصلی این شرکت محسوب میشود. شرکت سونی موفق شده از زمان عرضه این کنسول در سال ۲۰۱۳ تا پایان سال مالی ۲۰۱۷، درآمدی ۶.۳ میلیارد دلاری را داشته باشد و با انتشار گزارشات سال مالی ۲۰۱۸، این رقم بهبود چشمگیری خواهد داشت.
اما نمیتوان افت فروش این کنسول را نادیده گرفت. بر طبق پیشبینیها، سونی سال مالی ۲۰۱۸ را با فروش ۱۶ میلیون پلیاستیشن 4 به پایان میرساند و نسبت به سال گذشته، ۳ میلیون کاهش فروش سخت افزار را تجربه خواهد کرد. این در حالیاست که فروش PlayStation VR رو به رشد است و تنها مشکل این دستگاه، نبود محتوای متنوع و مناسب است. سود کلی بخش پلی استیشن نیز نسبت به سال گذشته رشد ۷ درصدی را نشان میدهد.
شرکت سونی قصد دارد با سرمایه گذاری بیشتر روی بخش آنلاین و سرویس پلی استیشن پلاس، درآمدهای خود را ثابت نگه دارد و حتی اندکی رشد در این قسمت را تجربه کند. درآمدی که از ابتدای عرضه کنسولهای نسل هشتمی، فوقالعاده بوده و یکی از بالهای اصلی شرکت مادر محسوب میشود.
استراتژی سونی برای این موضوع در حال جواب دادن است و کاربران سرویس Plus از ۲۰.۸ میلیون نفر در سال ۲۰۱۶، به ۳۴.۲ میلیون نفر در سال ۲۰۱۸ رسیده است. فروش بازیهای دیجیتال و عناوین جدید سونی نیز در این بازه رشد دوبرابری داشته است و سود خوبی را عاید این شرکت کرده است.
شرکت سونی برای سال مالی ۲۰۲۰ ( که در ماه می ۲۰۲۱ به پایان میرسد) انتظار افت سود بخش پلیاستیشن و یا حتی ضرر دهی را دارد و کنسول بعدی سونی احتمالا تا آن زمان معرفی نمیشود. این موضوع به این معنی است که عمر پلیاستیشن 4 تا سال ۲۰۲۱ ادامه خواهد داشت و سونی قصد دارد با ارائه بازیها و سرویسهای اشتراکی جذاب، به رقم ۱۰۰ میلیون کاربر برای کنسول نسل هشتم خود برسد. پس از رسیدن به تاریخ مذکور، برای جلوگیری از افت سوددهی و از دست دادن بازار، شرکت سونی دستگاه جدیدی را عرضه خواهد کرد که میتواند دوباره قواعد بازار را به نفع این شرکت تغییر دهد.
بازی جدید Marvel’s Spider-Man 2 برای کنسول PS5 لباسهای زیادی برای آزاد کردن دارد که هرکدام قابلیت ویژه خاص خود را دارند. برای فهمیدن روش آزاد کردن هر لباس با لوکتو همراه باشید!
از انحصاریهای بزرگ تا رونمایی از نسل بعدی PSVR، همگی میتوانند نوید سال خوبی را برای پلی استیشن بدهند. با ما همراه باشید.
در این ویدیو توضیح دادیم که چگونه میتوان روی PS4 و PS5 ارزانتر بازیها را تهیه کرد. با لوکتو همراه باشید.
امروز آپدیت جدید کنسول پلی استیشن 4 منشر شد و این آپدیت مثل همیشه مشکلات عمومی را برطرف کرده است. با لوکتو همراه باشید.
شواهد و گزارشاتی مبنی بر مجهز بودن کنسول پلیاستیشن 5 به قابلیت Backward Compatibility به گوش میرسد. با لوکتو همراه باشید.