بازیهای نقش آفرینی ژاپنی دارای موسیقی متن حماسی و آهنگهای زیبایی هستند که به خوبی حس و حال هر لحظه را توصیف میکنند. چه هنگام نبردی حماسی با یک باس عظیمالجثه یا شاهد سکانسی احساسی در بازی باشید، موسیقی متن و آهنگهایی که برای بازی ساخته میشوند، به خوبی حس و حال آن لحظه را به گیمر منتقل میکنند. بازی Final Fantasy VII نه تنها از این قاعده مستثنا نیست، بلکه دارای یکی از بهترین موسیقی متنهای تاریخ بازیهای ویدیویی است و همه قواعد موسیقی متن در بازیهای ویدیویی را تغییر داد. قطعه One-Winged Angel نقطه عطفی بازیهای ویدیویی بود که نه تنها داستان سفیروث را تعریف کرد، بلکه تأثیری ماندگار بر میراث بازی Final Fantasy VII و سری Final Fantasy داشت.
اکنون قطعه One-Winged Angel، به یک نماد در بازیهای ویدیویی تبدیل شده است و هیجان و اضطراب مواجهه کلود با سفیروث را برای طرفداران بازی Final Fantasy VII زنده میکند. ابهت و ماهیت تهدیدآمیز سفیروث، به خوبی در این قطعه موسیقی بازسازی میشود و همانگونه که دیوانگی سفیروث را دربرمیگیرد، این قطعه نیز گیمر را درون بازی غرق میکند. اما علاوه بر هنر نوبو اوماتسو (Nobuo Uematsu) و طراحان بازی Final Fantasy VII، چه چیزی باعث شده تا این قطعه به یکی از نمادهای بازیهای ویدیویی تبدیل شود؟
۱۰. به خوبی شبه الوهیت سفیروث را نشان میدهد
علاوه بر اینکه تکرار نام Sephiroth در طول این قطعه، مانند ستایش میماند، این قطعه به خوبی نشان میدهد که فرشته تک بال چگونه خود را میبیند و البته سفیروث چه جایگاهی در میان کاراکترهای بازی FF7 دارد.
در نسخه اولیه این قطعه که در بازی Final Fantasy VII به کار گرفته شد، متن این آهنگ، نشان از خشمی پر از خشونت در خواننده میدهد، دقیقا همان خشمی که سفیروث به دلیل اینکه تصور میکرده است آخرین باقیمانده از نژاد سترا است، احساس کرده و به واسطه آن دیوانه شده است. در داستان بازی Final Fantasy 7، نژاد سترا، یک نژاد باستانی است که میتوانسته جریان زندگی را در دست بگیرد و با «روح» سیاره گایا در تماس باشد. سفیروث زمانی که متوجه میشود متعلق به این نژاد باستانی نیست و نتیجه یک آزمایش است، به ورطه دیوانگی سقوط میکند.
۹. اولین قطعه دارای وکال در سری Final Fantasy است
همانطور که گفته شد، موسیقی متن در بازیهای نقش آفرینی ژاپنی نقش بسیار پررنگی دارد و سری Final Fantasy به داشتن تعدادی از بهترین موسیقیهای متن در تاریخ بازیهای ویدیویی معروف است. قطعاتی چون Eyes on Me در بازی Final Fantasy VIII، قطعه Otherworld در بازی Final Fantasy X و آهنگ World of Wonder از بند Florence + The Machine در بازی Final Fantasy 15، از معروفترین قطعات موسیقی در بازیهای Final Fantasy هستند، اما تا پیش از بازی Final Fantasy VII، قطعات به کار گرفته شده در این سری، فاقد وکال بودند.
نوبو اوماتسو، خالق موسیقی متن این بازی، تصمیم گرفت تا برای بازی Final Fantasy VII که قرار بود تغییری عظیم در سری Final Fantasy باشد، قطعهای خلق کند که تا کنون مانند آن در بازیهای ویدیوی شنیده نشده بود، در نتیجه قطعه One-Winged Angel دارای وکال اپرایی است که هنوز هم از زمره بهترین قطعات موسیقی در بازیهای ویدیویی است.
۸. ریمیکس آن از نسخه اصلی کاملتر است
فیلم Advent Children را میتوان اسپین آفی از بازی Final Fantasy دانست که به مرور زمان به بخشی جدانشدنی از فرنچایز Final Fantsy 7 تبدیل شد. برای این فیلم انیمیشن کامپیوتری، ریمیکسی از آهنگ One-Winged Angel ساخته شد که طرفداران این بازی فورا متوجه تفاوتهای آن با نسخه اصلی شدند.
آنچه که باعث شد تا این ریمیکس بسیار مورد توجه قرار گیرد و حتی از قطعه اصلی محبوبتر شود، داشتن وکال بیشتری است که شخصیت سفیروث را نسبت به نسخه اصلی آهنگ، بهتر و کاملتر تعریف میکند. خط Raging Anger, Anger and Sorrow نشان از خشم و حس خیانتی است که سفیروث پس از اطلاع از ماهیت واقعیت خود احساس میکند و خط Do not remain in memory نشان از اراده پولادین سفیروث دارد که حتی پس از شکست نیز تصمیم میگیرد تا از جریان زندگی سیاره گایا مستقل باشد.
۷. خبر از بازگشت سفیروث میدهد
با کنکاش بیشتر در نسخه ریمیکس قطعه One-Winged Angel، میتوان طبیعت واقعی غمانگیز اما دهشتناک سفیروث را کشف کرد. خط Painful Tainted Birth یا خط He Invited Death به خلق سفیروث توسط پروفسور هوجو اشاره میکنند و خبر میدهند که سفیروث چیزی جز نابودی و برهوت از خود باقی نخواهد گذاشت.
همچنین، خطهایی چون Come, My Son یا Give me Death once more، اشاره میکنند که سفیروث باز خواهد گشت. در فیلم Advent Children، باقیمانده پیروان او در صدد تدارک بازگشت او هستند و سفیروث، پس از بازگشت، تجسمی از مرگ است و تصمیم دارد تا گایا را که نماد تبلور زندگی است، به نماد مرگ تبدیل کند.
۶. اشاره میکند که هنوز سفیروث واقعی را ندیدهایم
اگرچه قطعه One-Winged Angel، به سفیروث، فرشته تکبال اشاره میکند، اما این قطعه خبر میدهد که ما هنوز با سفیروث واقعی مواجه نشدهایم و آنچه که تا کنون دیدهایم، نسخهای معمولی و ایمنتر از سفیروث است.
سفیروث، علاوه بر قطعه One-Winged Angel، دارای قطعه دیگری به نام Those Chosen by the Planet است که قطعهای بسیار تاریک از نسخهای تحریف شده از «آخرین سترای باقی مانده» توسط سفیروث را تعریف میکند.
بخشهایی از قطعه Those Chosen by the Planet در قطعه One-Winged Angel نیز قابل شناسایی هستند که در میان آنها میتوان به خطهایی چون Come, come o come, Do not let me die و Fate, Monstrous and Empty اشاره کرد.
۵. با متد پازلی ساخته شده است
افرادی که برای اولین بار قطعه One-Winged Angel را میشنوند، از اینکه نوبو اوماتسو توانسته قطعههایی در ظاهر بیارتباط با یکدیگر را به هم متصل کند و یک قطعه موسیقی واحد خلق کند، شگفتزده میشوند. نوبو اوماتسو تأیید کرده است که این قطعه را میتوان به بخشهای مختلفی که وصله آنها قابل تشخیص است، تقسیم کرد زیرا او این قطعه را اینگونه طراحی کرده است. اوماتسو مدعی است زمانی که در حال نوشتن این قطعه بوده، هیچ تصوری از نسخه پایانی آن نداشته است.
او توضیح میدهد که از فرمول کلیشهای «آغاز، کوروس و پایان» در موسیقی خسته شده بوده است و تصمیم میگیرد تا هر ماژوری را که به ذهنش میرسد، بنویسد. او در پایان ۲۰ الی ۳۰ ماژور مختلف داشت که با تنظیم و میکس آنها، قطعه One-Winged Angel را خلق کرده است. این متد موسیقی، به متد پازلی معروف است و تا کنون در بازیهای ویدیویی تکرار نشده است.
۴. اولین تجربه موسیقی ارکسترال نوبو اوماتسو است
اگرچه نسخه ریمیکس One-Winged Angel نزد طرفداران جدید بسیار محبوبتر است، اما نمیتوان کتمان کرد که نسخه ارکسترال اولیه این قطعه، حال و هوای متفاوتی دارد. جالب است که تا پیش از این، اوماتسو نه تنها تجربه موسیقی ارکسترال را نداشت، بلکه حتی در زمینه موسیقی ارکسترال آموزش ندیده بود.
با این حال، اوماتسو توانست با ترکیب بارقههایی از موسیقی راک با موسیقی ارکسترال، یکی از بهترین قطعههای موسیقی ارکسترال در بازیهای ویدیویی را خلق کند. نوبو اوماتسو واقعا یک نابغه است.
۳. آلفرد هیچکاک منبع الهام اوماتسو بود
در فیلم مستند The Distance که داستان ساخت و توسعه فیلم Final Fantasy VII: Advent Children است، اوماتسو افشا میکند که در ساخت قطعه One-Winged Angel از فیلم «روانی» به کارگردانی آلفرد هیچکاک (Alfred Hitchcock) الهام گرفته است.
او همچنین اشاره میکند که برای اضافه کردن ویژگیهای موسیقی راک به این قطعه، موسیقی جیمی هندریکس (Jimi Hendrix)، از بزرگترین ستارههای راک تاریخ را با کارهای ایگور استراوینسکی (Igor Stravinsky)، موسیقیدان مشهور روسی ترکیب کرده است. به همین دلیل آهنگ One-Winged Angel به گونهای به نظر میرسد که انگار یک ارکستر بزرگ در حال نواختن یک قطعه راک است. استفاده از کورد اوگار از قطعه The Rite of Spring، ساخته ایگور استراوینسکی در قطعه One-Winged Angel، برای موسیقیدانان مشهود است.
۲. عهد سلیمان
سفیروث در قالب فرشته تکبال، دارای یک بال سفید متشکل از شش بال کوچکتر است که به فرشتههای پیامرسان یا سرافیم در متون مذهبی یهودی، مسیحی و اسلامی اشاره دارد. اما قطعه One-Winged Angel به بال مشکی یکدست سفیروث اشاره میکند که برگرفته از یک متن ادبی است.
عهد سلیمان یک قطعه ادبی تقلبی منتسب به سلیمان نبی در انجیل است. در این قطعه ادبی، ابذثیبو (Abezethibou)، شیطانی است که پس از سقوط از عرش کبریایی، یک بال خود را از دست میدهد و با لقب فرشته تکبال به بعلزبوب، یکی از مخوفترین شیاطین متون مذهبی خدمت میکند.
۱. دارای یک دنباله معنوی است
قطعه One-Winged Angel چنان تأثیر شگرفی بر دنیای بازیهای ویدیویی داشت که حتی کمپانی Square Enix، سازنده و ناشر بازی Final Fantasy VII و سری Final Fantasy، متوجه شد که استاندارد جدیدی در بازیهای ویدیویی به وجود آورده است و باید سطح کارهای خود را ارتقا دهد. این کمپانی با قطعه Caius's Theme در بازی Final Fantasy XIII-2 توانست دنبالهای معنوی برای قطعه One-Winged Angel خلق کنند. قطعه One-Winged Angel شرح حال سفیروث، آنتاگونیست بازی FF7 است و قطعه Caius's Theme نیز مانند آن، در وصف کایوس، آنتاگونیست بازی Final Fantasy XIII-2 است.
نائوشی میزوتا (Naoshi Mizuta)، خالق این قطعه، این قطعه را با استفاده از ترکیب چهار قطعه موسیقی مختلف در مدت زمان یک ماه نوشت تا بتواند به شکلی که شایسته آن است، به قطعه One-Winged Angel و نوبو اوماتسو، ادای دین کند.
نظر شما درباره این قطعه موسیقی چیست؟ آیا موسیقی متن دیگری را سراغ دارید که مانند One-Winged Angel در دنیای بازیهای ویدیویی نمادین باشد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
در این مقاله از مباحث آشنایی با سبکهای بازی میتوانید با سبک بازی چند نفره آنلاین عظیم یا MMO آشنا شوید. با لوکتو همراه باشید.
محتوای گسترش دهنده Final Fantasy 14 سال آینده منتشر خواهد شد
کارگردان بازی های Final Fantasy 7 Remake و Kingdom Hearts 3 معتقد است این دو عنوان زیادی زود معرفی شدند و از دلیل این تصمیم می گوید. با لوکتو همراه باشید.
اولین نفری باشید که برای این پست نظر ارسال می کنید!