بهترین فیلم‌ها درباره صنعت مد و طراحی لباس

رامتین کاظمی رامتین کاظمی در 04 آذر 1400
بهترین فیلم‌ها درباره صنعت مد و طراحی لباس

طراحی لباس همواره بخشی جدانشدنی از صنعت سینما بوده است و نقش مهمی در فضاسازی و شخصیت‌پردازی دارد. با این حال، تعداد فیلم‌هایی که به این زمینه و صنعت مد می‌پردازند (و البته دیدنی هستند) انگشت شمارند. در این مطلب، تعدادی از فیلم‌های برجسته درباره صنعت مد و طراحی لباس را معرفی می‌کنیم که دیدن آن‌ها، تجربه‌ای لذت‌بخش خواهد بود. این لیست ترتیب خاصی ندارد و شامل فیلم‌های مستند نمی‌شود.

 

devil-wears-prada

فیلم Devil Wears Prada (2006)
در فیلم Devil Wears Prada، آن هتوی (Anne Hathaway)، نقش روزنامه‌نگار جوانی را بازی می‌کند که نمی‌تواند پیشنهاد کار در مجله معروف Runway را رد کند اما از همان روز اول فعالیتش در این مجله بزرگ، متوجه می‌شود که دنیای رسانه‌ها و صنعت مد، بسیار بزرگ‌تر از زندگی ساده و کوچک او است. فیلم Devil Wears Prada علاوه بر اینکه شخصیت‌های جالبی دارد، تصویری جامع از نحوه فعالیت یک کمپانی بزرگ آمریکایی و بی‌رحمی دنیای مطبوعات، مد و تجارت را به نمایش می‌گذارد.

 

cruella

فیلم Cruella (2021)
شاید بتوان قوی‌ترین جنبه فیلم Cruella را طراحی لباس آن دانست. فیلم Cruella درباره کروئلا دویل – با بازی اما استون (Emma Stone) – زن شیطان‌صفت فیلم انیمیشن 101 Dalmatians است که به عنوان دختر جوانی تلاش می‌کند تا رنگ جدیدی به صنعت مد در لندن بدهد. علاوه بر نقش‌آفرینی‌های فوق‌العاده اما استون و اما تامپسون (Emma Tompson)، طراحی لباس‌های فیلم Cruella با الهام از موسیقی پانک راک دهه ۷۰، می‌تواند برای همه مخاطبان الهام بخش باشد.

 

yves-saint-laurent

فیلم Yves Saint Laurent (2014)
فیلم Yves Saint Laurent به کارگردانی جلیل لسپر (Jalil Lesper)، زندگی ایوه سن لورن، یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های صنعت مد فرانسه و جهان را از زمان فعالیتش در کمپانی Dior در سال ۱۹۵۷ تا تأسیس خانه مد خودش در سال ۱۹۶۱، رابطه‌اش با پیر برژه، منابع الهامش برای طراحی لباس، مجموعه Russian Ballet در سال ۱۹۷۶ و دیگر جزئیات زندگی شخصی‌اش که در کارش تأثیرگذار بودند، به تصویر می‌کشد. فیلم Yves Saint Laurent نه تنها یکی از بهترین فیلم‌ها با چشم‌اندازی بی‌نظیر و شخصی به صنعت مد است، بلکه پیر نینه (Pierre Niney) را به مخاطب معرفی می‌کند که پس از پایان فیلم، تصورش در نقش دیگری غیر از ایوه سن لورن، بسیار سخت است. نکته جالب این است که در همان سال ۲۰۱۴، فیلم دیگری بر اساس زندگی ایوه سن لورن به نام Saint Lauren در فرانسه اکران شد که در آن فیلم، گاسپار اولیه (Gaspar Ulliel) نقش ایوه سن لورن را ایفا کرد. پیر نینه و گاسپار سن لورن، هر دو کاندید جایزه سزار بهترین بازیگری شدند که پیر نینه توانست این جایزه را برای فیلم Yves Saint Laurent برنده شود.

 

funny-face

فیلم Funny Face (1957)
در فیلم Funny Face، آدری هپبورن (Audrey Hepburn) نقش دختر جوانی به نام جو در یک دهکده انگلیسی را بازی می‌کند که کتاب‌فروشی کوچکی را اداره می‌کند و به فلسفه علاقه‌مند است. مجله مد Quality، پس از دیدن عکس او، سردبیر و عکاسی را مأمور می‌کند تا از جو، یک مدل لباس بسازند. تقابل دنیای کوچک جو و دنیای بزرگ مد در پاریس و همچنین تقابل آرمان‌های متقابل جو و کارمندان مجله Quality، کنار رابطه عاشقانه بین جو و عکاس مجله، از فیلم Funny Face، یکی از شاهکارهای کلاسیک دنیای سینمای موزیکال را ساخته‌اند که بعد از گذشت تقریبا ۷۰ سال، هنوز دیدنی است.

 

coco-before-chanel

فیلم Coco before Chanel (2009)
فیلم Coco before Chanel به کارگردانی آن فونتاین (Anne Fontaine)، دیگر فیلم فرانسوی درباره یکی از بزرگ‌ترین نام‌های صنعت مد و زیبایی است. در فیلم Coco before Chanel، آدری توتو (Audrey Tautou)، نقش گابریل «کوکو» شنل، یکی از بزرگ‌ترین طراحان لباس و موسس کمپانی Chanel را در سال‌های آغازین فعالیتش در صنعت طراحی لباس بازی می‌کند. فیلم Coco Chanel، به روزهای پیش از به شهرت رسیدن کوکو شنل می‌پردازد و تأثیر زندگی شخصی و عاطفی او را در پیشرفتش در صنعت مد به نمایش می‌گذارد.

 

شاید برای شما جالب باشد

آشنایی با سبک MOBA

نقد فیلم Last Night in Soho

نقد سریال The Wheel of Time

 

the-neon-demon

فیلم The Neon Demon (2016)
فیلم The Neon Demon به کارگردانی نیکلاس وندینگ رفن (Nicholas Winding Refn)، بی‌رحمی و رقابت‌های شدید صنعت مد و مدلینگ را در قالب یک فیلم ترسناک روانشناسانه به نمایش می‌گذارد. در این فیلم، الی فنینگ (Elle Fanning)، نقش مدل جوانی را بازی می‌کند که ظاهر زیبا و معصومانه‌اش باعث می‌شود تا خیلی سریع پیشرفت کند و فضایی پرتنش را بین دیگر مدل‌ها ایجاد کند. اگرچه منتقدان و مخاطبان این فیلم، یا عاشق آن هستند یا از آن متنفرند، اما هیچ کس نمی‌تواند منکر این شود که سبک بصری خاص نیکلاس وندینگ رفن کاملا با فضای صنعت مد و طراحی لباس‌های منحصربفرد این فیلم، سازگار است.

 

the-dressmaker

فیلم The Dressmaker (2015)
کیت وینسلت (Kate Winslet) در فیلم The Dressmaker به کارگردانی جوسلین مورهاوس (Jocelyn Moorhouse)، نقش تیلی، یک طراح لباس شناخته شده و معروف را بازی می‌کند که برای انتقام، به شهر کوچکی که آن‌جا بزرگ شده، باز می‌گردد. تفاوت فیلم The Dressmaker با یک فیلم وسترن استرالیایی این است که تیلی با استفاده از لباس‌هایی که می‌پوشد و طراحی و دوخت لباس برای زنان شهر، اهداف خود را پیش می‌گیرد و از حرفه خود برای انتقام گرفتن استفاده می‌کند.

 

phantom-thread

فیلم Phantom Thread (2017)
فیلم Phantom Thread که آخرین نقش آفرینی دنیل دی لوئیس (Daniel Day-Lewis) قبل از بازنشستگی بود، درباره طراح لباس میانسالی است که تمام زندگی‌اش را وقف طراحی لباس زنان در لندن دهه ۵۰ میلادی کرده است و طبقه اشرافی لندن از او به عنوان یک نابغه یاد می‌کنند. زندگی روتین و یکنواخت این طراح لباس، پس از آشنایی او با گارسون جوانی دستخوش تغییر می‌شود و این گارسون جوان، تأثیر زیادی روی زندگی شخصی این طراح لباس، رابطه‌اش با خواهرش و حتی کار او می‌گذارد.

 

who-are-you-polly-maggoo

فیلم Who Are You, Polly Maggoo? (1966)
فیلم Who Are You, Polly Maggoo? به کارگردانی ویلیام کلاین (William Klein) یک فیلم ماکومنتری هنری، درباره یک مدل آمریکایی است که زندگی‌اش توسط یک تیم مستندساز فرانسوی، ضبط می‌شود. این فیلم نگاهی هجوآمیز به صنعت مد و مدلینگ در فرانسه و آمریکا دارد و بی‌رحمی و تاریکی این صنعت را به شکل طنز به تصویر می‌کشد. دوروتی مک‌گوان (Dorothy McGowan)، بازیگر نقش پالی مگو، قبل از بازی در این فیلم، یک مدل آمریکایی بود که به دلیل بازی در همین فیلم، نه تنها دیگر هیچوقت بازیگری را ادامه نداد، بلکه مدلینگ را نیز کنار گذاشت و برای همیشه از انظار عمومی مخفی شد و اکنون ۱۴ سال است که کسی از او خبر ندارد.

 

perfume

فیلم Perfume (2001)
فیلم Perfume به کارگردانی مایکل رایمر (Michael Rymer)، فیلمی پرستاره درباره کاراکترهایی درگیر در صنعت مد و سرگذشت آن‌ها، قبل از شروع یک شو لباس بزرگ است. پل سوروینو (Paul Sorvino)، سونیا براگا (Sonia Braga)، پیتر گلهر (Peter Gallagher)، جف گلدبلام (Jeff Goldblum)، کارمن الکترا (Carmen Electra)، عمر اپس (Omar Epps)، مایکل سوروینو (Michael Sorvino)، جرد هریس (Jared Harris)، لزلی من (Leslie Mann)، ریتا ویلسون (Rita Wilson)، مورنا باکارین (Morena Baccarin)، کولیو (Coolio)، کارمن اجوگو (Carmen Ejogo)، گبی هافمن (Gabby Hoffman)، کایل مک‌لاکلان (Kyle MacLachlan)، میشل موناهان (Michelle Monaghan)، امبر ولتا (Amber Valletta) و میشل ویلیامز (Michelle Williams)، بازیگران این فیلم هستند. نکته جالب درباره فیلم Perfume این است که فیلمنامه آن، فقط مسیر پیشرفت داستان و وقایع را نشان می‌دهد و فاقد دیالوگ است، در نتیجه، تمام دیالوگ‌های فیلم، توسط بازیگران، بداهه‌پردازی شده‌اند.

 

mahagony

فیلم Mahagony (1975)
در فیلم Mahagony، دایانا راس (Diana Ross)، خواننده معروف آمریکایی، نقش تریسی چمبرز، یکی از طراحان لباس معروف و تأثیرگذار آمریکایی را بازی می‌کند که طراحی‌هایش در رم دهه ۷۰، به شکل غیرمنتظره‌ای با استقبال مواجه شدند. فیلم Mahagony، نه تنها صنعت لباس و مد را ستایش می‌کند، بلکه سختی‌های آن را مخصوصا برای یک طراح و مدل سیاه‌پوست در دهه ۷۰ میلادی، به نمایش می‌گذارد. با توجه به حضور دایانا راس به عنوان ستاره فیلم، عجیب نیست که موسیقی متن و ساندترک فیلم نیز به شدت شنیدنی و به‌یادماندنی هستند.

 

نظر شما درباره این فیلم‌ها چیست؟ آیا فیلم دیگری درباره صنعت مد را می‌شناسید که به نظرتان از این لیست جا افتاده است؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
 

0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
به اشتراک بگذارید در :
مطالب مرتبط

دنباله فیلم Cruella ساخته خواهد شد
دنباله فیلم Cruella ساخته خواهد شد

پس از موفقیت فیلم Cruella،‌ دیزنی دنباله این فیلم را خواهد ساخت. با لوکتو همراه باشید.

رامتین کاظمی - 15 خرداد 1400
مشاهده موارد بیشتر
نظر خود را بنویسید

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.